Facturatie

Zo factureer je als projectleider

Bedrijven versturen hun facturen vaak via de financiële afdeling waar iemand financieel eindverantwoordelijk is. Een logische keuze en ook een traditionele keuze. Werk je aan projecten van klanten dan is de projectleider eindverantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren en afronden van het project. Dit is de persoon die alles weet van het project, inclusief het budget en de kosten. Waarom zou deze persoon niet de facturatie verzorgen richting de klant? Tijd om de facturatie te herzien.

Inzicht in financiën

Niet de financieel medewerker, maar de projectleider is verantwoordelijk voor het facturatieproces. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar wie er goed over nadenkt moet toegeven dat het best logisch klinkt. Als projectleider heb je het meeste inzicht in de kosten en opbrengsten van een project. Je bent verantwoordelijk voor het budget en let erop dat dit niet wordt overschreden. Neem de leiding over het financiële resultaat en maak het plaatje compleet. Zo lever je direct een positieve bijdrage aan het bedrijf en ga je nog zorgvuldiger om met de projecturen.

Facturatie via de projectleider

Iemand die geen inzicht in het project heeft, zoals een financieel medewerker, krijgt de taak om een factuur te sturen over het project. Een administratieve handeling van iemand die geen 1-op-1 contact heeft met de klant en niet de afspraken heeft gemaakt. Leg je de verantwoordelijkheid bij de projectleider neer, dan weet diegene precies welke afspraken er zijn gemaakt en is de factuur geen verrassing. Factureren is niet ingewikkeld, helemaal niet als je werkt met een online facturatieprogramma. Facturatie met Yoobi verloopt efficiënt, soepel en foutloos, omdat het proces van A-Z geautomatiseerd is en de software het werk voor je doet.

Verantwoordelijkheid facturatieproces

De projectleider vertaalt de afspraken met de klant door naar projectbudgetten en plant met die informatie de medewerkers en projecturen in. Wijkt het ook maar een beetje af, dan wordt dit gecommuniceerd met de klant. De projectleider factureert volgens de vastgelegde afspraken en de klant ontvangt de juiste gegevens binnen de afgesproken periode. Daarna is het snel betalen en de financiële administratie updaten. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid dat een financieel eindverantwoordelijke meekijkt met het proces, tot de projectleider de zekerheid heeft om het facturatieproces op zich te nemen.

Factureren op jouw manier

Met het facturatieprogramma van Yoobi factureer je op jouw manier. Met een druk op de knop stuur je een factuur met de juiste gegevens richting de klant, inclusief betalingstermijn en keuze uit betaalmethoden. Medewerkers registreren direct projecturen zodat dit naadloos aansluit op de facturatie. Zo heb je minder handelingen en meer controle. Vanuit de timesheet is een factuur in slechts 4 stappen compleet en klaar voor verzending.

Meer weten?

Met goede projectadministratie software automatiseer je alles rondom projecten, bespaar je tijd en blijf je binnen budget, de facturatie regel je al even snel en soepel. Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf en neem contact op of plan direct een gepersonaliseerde demo.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor