CRM

Wat is het verschil tussen CRM- en ERP-software?

In je zoektocht naar nieuwe software ben je vast de termen CRM en ERP tegengekomen. Wellicht ken je de termen al of zijn ze helemaal nieuw. Deze afkortingen staan voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Rersource Planning (ERP). Ofwel klantenbeheer en het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. In dit blog vertellen we je meer over de verschillen tussen CRM- en ERP-software.

Meer over CRM

Praat je over CRM, dan heb je het over het opbouwen en onderhouden van klantenrelaties. Binnen je bedrijf zijn daar vaak de klantenservice en de marketing- en salesafdeling bij betrokken. CRM is belangrijk vanaf het eerste contactmoment met een klant of lead en gaat door tot na de verkoop. Zie het als een complete cyclus waarin je de historie van een klant opbouwt. Je beschikt in korte tijd over veel klantinformatie die je helpt in de verkoop. Je leert klanten kennen en bouwt een band met ze op. Zodat je een hoogwaardige service kan blijven bieden en klanten tevreden houdt.

Meer over ERP

ERP is een systeem dat zich op de processen binnen een bedrijf richt. Het zorgt voor het automatiseren, stroomlijnen en efficiënter maken van die processen. Voordelen daarvan zijn onder meer minder fouten in de facturatie, snellere offertes, een waterdichte planning en slim budgetbeheer. Alle processen hebben met elkaar te maken en daarom ziet ERP dit als geheel. CRM is de opvolging van klanten en uiteraard ook onderdeel hiervan. Maar denk ook aan urenregistratie, facturatie, projectmanagement en planning. Alles om de zaak te laten rollen.

Het verschil tussen CRM en ERP

De overeenkomst tussen deze 2 systemen is dat ze beide ondersteunen in slimmer, efficiënter en productiever werken. De software achter deze systemen speelt daarin een belangrijke rol en zijn speciaal ontwikkeld voor deze doeleinden. Wat is dan precies het verschil tussen CRM- en ERP-software? Hetgeen wat je ermee beheert. Een CRM-systeem bied je de mogelijkheden om klanten – en de bijbehorende processen – te beheren. Daarentegen integreert ERP-software de hele bedrijfsvoering in 1 systeem.

Yoobi als CRM-software

Slimme software vol handige functionaliteiten dat is Yoobi. Onze oplossing voor CRM bestaat uit de basis waarin je relaties, contactpersonen en taakbeheer eenvoudig regelt. Door de Outlookkoppeling mis je nooit een taak en behoud je overzicht.  

Wanneer je op zoek bent naar uitgebreidere functionaliteiten dan is CRM Basis aan te vullen met CRM Offertes, CRM Verkopen en CRM Documenten. Met deze uitbreidingen stel je jouw perfecte CRM-oplossing samen en regel je taken, offertes en verkopen snel en efficiënt.  

Flexibele software, uitstekende service

Bij Yoobi gaan we voor niks minder dan een uitstekende service. Klanten beoordelen ons dan ook gemiddeld met een 9.0. Daar zijn we trots op. Daarnaast is onze flexibele software perfect voor ieder bedrijf, of je nu net start of al flink bent gegroeid. Met onze software stel je een pakket samen dat naadloos aansluit op de processen binnen jouw bedrijf.  

Yoobi in een notendop:

  • Totaaloplossing voor bedrijven: van soepele urenregistratie tot facturatie en van CRM tot verlof- en onkostenregistratie;
  • Modulaire software voor administratie en processen;
  • Je kiest en betaalt alleen voor wat je echt nodig hebt.

Maak het onderhouden en optimaliseren van relaties makkelijk met CRM software vol slimme functionaliteiten. Plan jouw persoonlijke demo direct en ontdek of onze software jouw perfecte match is.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor