Urenregistratie

Waarom urenregistratie helpt bij een soepele facturatie

Het factureren van jouw diensten wil je zo nauwkeurig mogelijk doen en altijd op basis van de juiste informatie en de gemaakte afspraken met klanten. Zodra een opdracht rond is en jouw team start met de werkzaamheden, dan is het belangrijk om de gewerkte uren bij te houden. Die uren zijn namelijk declarabele uren die terugkomen op de factuur. Je werkt immers aan een project en elk teamlid heeft eigen taken om op te pakken. Heb je al gedacht aan een online urenregistratiesysteem?

Kies jouw urenregistratiesysteem

De urenregistratie voor je bedrijf is op verschillende manier in te vullen. Wil je dat jouw medewerkers snel en eenvoudig hun uren registreren en dat het goedkeuren al even snel gaat? Ga dan op zoek naar een online urenregistratiesysteem waarin alle gegevens op 1 plek staan en je altijd inzicht hebt in de gewerkte uren per project. Met de juiste software zet je de handige timer in of vul je de gewerkte uren in de timesheet in. Die uren zijn gekoppeld aan de desbetreffende gebruiker of medewerker en het juiste project. Is de werkweek voorbij, dan is met 1 klik de urenstaat ingediend. De manager of (externe) projectleider ontvangt een melding om de urenstaat goed te keuren. Ook dat is in 1 klik geregeld.

Van urenregistratie naar facturatie

Uren invoeren doe je via de desktop of App. Iedere medewerker registreert op ieder gewenst moment de gewerkte uren. Na het indienen en goedkeuren zie je te allen tijde de uren terug in een overzicht van het project. Die uren komen ook terug op de factuur, waardoor de klant precies ziet waaraan is gewerkt. Projectleiders hebben inzicht in de hoeveelheid tijd die besteed is aan verschillende taken binnen het project. Zo kunnen ze tijdig bijsturen en de planning waar nodig aanpassen. Zo ga je in een paar stappen van urenregistratie naar facturatie. Allemaal binnen 1 systeem dat modulair is opgebouwd.  

Alles bij elkaar in 1 systeem

Heb je met de klant een eindtijd afgesproken, dan is het aan jou en het team om het project binnen die tijd op te leveren. Vanaf het eerste moment is het belangrijk om de gewerkte uren te registreren. Medewerkers krijgen door het inzicht meer verantwoordelijkheid over hoe ze hun uren besteden. Welke taak kost veel tijd en hoe komt dat precies? Naast de medewerker hebben ook de projectleider én de klant inzicht in de gewerkte uren. Omdat je werkt in 1 systeem, vormen de gewerkte uren de ideale basis voor een soepele facturatie. Binnen Yoobi werk je dan met de modules Urenregistratie en Facturatie. Je koppelt eenvoudig met je boekhoudpakket en hoeft geen dubbele handelingen of controles uit te voeren.

Inzicht door rapportages

Als je inzicht hebt in hoeveel tijd iets kost, plan je nog beter en kijk je verder vooruit. In Yoobi maak je gebruik van standaard rapportages om precies te weten hoeveel declarabele uren er zijn gemaakt op een bepaald project. Maar ook welke taak veel tijd kost. Daarnaast laat je met een urenverantwoording aan klanten zien welk werk je wanneer hebt gedaan. Door de correcte urenregistratie en de automatische meldingen die de software verstuurd, houd je je minder bezig met randvoorwaarden en meer met dingen die er echt toe doen binnen een bedrijf.

Meer weten?

Benieuwd hoe je met onze modulaire software de perfecte oplossing voor jouw bedrijf samenstelt? Vraag dan direct een vrijblijvende demo aan of neem contact met ons op.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor