Urenregistratie

Urenregistratie: eisen van de Belastingdienst

Werken als ondernemer komt met veel verplichtingen. Zo ook het indienen van de inkomstenbelasting (IB) en het verplicht registreren van uren. De Belastingdienst in Nederland heeft van de urenregistratie een verplichting gemaakt. Deze activiteit helpt je met het aantonen van jouw werkzaamheden als ondernemer. Daardoor heb je toegang tot onder meer de ondernemersaftrek. Uiteraard heeft de Belastingdienst een aantal criteria opgesteld rondom de urenregistratie voor ondernemers.

Online software en urenregistratie

Je urenregistratie doe je snel en eenvoudig via een urenregistratiesysteem. Yoobi helpt je met het verbeteren van de kwaliteit van de urenverantwoording. Maak je uren inzichtelijk en zie direct hoeveel tijd je besteedt aan specifieke taken en activiteiten. Hoeveel uur werk je maandelijks voor klanten en hoeveel tijd besteed je aan de administratie en acquisitie? Yoobi werkt met een timesheet, waardoor je direct inzicht hebt in het aantal uren. Dit doe je via de desktop of in de handige Yoobi App.

Eisen Belastingdienst

Je urenregistratie gaat verder dan alleen je gewerkte uren invoeren. Het dient als de basis van je bedrijf en zegt veel over je bestaansrecht als ondernemer. Haal er je voordeel uit en start met het juist registreren van je uren. Wat is volgens de Belastingdienst een goede urenverantwoording voor ondernemers:

  • Registreer alle uren die je werkt in je bedrijf en voor klanten, inclusief de start- en eindtijd. Hier horen ook overuren bij.
  • Als ondernemer werk je minimaal 1225 uur per jaar om aanspraak te maken op ondernemersvoordelen. Let op: bij zwangerschapsverlof tellen de niet-gewerkte uren over maximaal 16 weken mee als gewerkte uren.
  • Besteed de meeste tijd aan je bedrijf en minder aan andere werkzaamheden, zoals activiteiten in loondienst. Was je in 1 van de voorgaande 5 jaren geen ondernemer, dan geldt deze voorwaarde niet.  

Urencriterium voor ondernemers

Je bent nu weer up-to-date als het gaat over de verplichtingen voor de urenregistratie. Houd goed bij hoeveel uren je per jaar werkt voor je bedrijf en doe de urenregistratie in een online softwaresysteem dat bij je past. Yoobi biedt modulaire software bestaande uit verschillende modules, zoals Urenregistratie, Facturatie en CRM. Zo creëer je overzicht en breng je meer efficiëntie in deze bedrijfsprocessen.  

Goed om te weten: alle uren die je aan je bedrijf besteedt tellen mee voor het urencriterium voor ondernemers. Registreer daarom de uren die je kwijt bent aan je administratie, acquisitie, website- en marketingactiviteiten, klantgesprekken en andere praktische zaken. Er gelden weer andere regels voor als je samenwerkt in een maatschap of vennootschap, of wanneer je werk in ondermaatschap en geen wist geniet.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor