Facturatie

Stuur makkelijk herinneringen van facturen

Na het versturen van een factuur wil je zo snel mogelijk de betaling ontvangen. Jouw werk is gedaan en volgens afspraak stuur je de factuur naar de klant. Je hanteert een betaaltermijn en voor het verstrijken van de betaaldatum wil je jouw geld binnen hebben. Jij hebt immers ook kosten die doorgaan en de cashflow moet blijven stromen. Tijd om een herinnering te sturen. Kijk je hier tegenop en kost het veel moeite en tijd? Dan werk je misschien niet met het juiste softwaresysteem voor facturatie.

Automatisch herinnering van een factuur maken

Jij hebt je factuur op tijd gestuurd en deze staat goed in je boekhouding. Na het versturen van de factuur gaat de betaaltermijn in, meestal 30 dagen. Je hebt er geen omkijken meer naar en pas bij de volgende ronde van facturen sturen, kom je erachter dat de laatste factuur nog niet betaald is. Het uitblijven van betalingen heeft meerdere oorzaken; wellicht is de factuur over het hoofd gezien of is deze niet goed ingeboekt. Wat de reden ook mag zijn, jij wilt zo snel mogelijk betaald krijgen. Handig als je online facturatiesoftware automatisch aangeeft wanneer je een herinnering moet sturen. Het bespaart tijd en moeite en je hoeft zelf geen handmatige handeling meer te doen of te zoeken in het systeem.  

Verzoek tot betaling met herinnering

In je overzicht zie je direct of er vervallen facturen zijn. Betalingsherinneringen worden in de software automatisch klaargezet. Zelf hoef je alleen maar te controleren of je de herinnering van de factuur wilt versturen. De software houdt de betaaltermijn in de gaten en zodra deze is overschreden, volgt een herinnering voor de klant. Zij ontvangen digitaal de betalingsherinnering met een netjes verzoek om de betaling per direct te voldoen. Dankzij het automatisch verzenden en het digitaliseren van het facturatieproces, heb je altijd inzicht in de communicatie – en daarmee de facturen – richting de klant. Een herinnering van de factuur attendeert de klant op een openstaande factuur en bij een goede relatie wordt de herinnering meteen opgepakt. Je stelt van tevoren in hoeveel extra dagen tijd de klant krijgt.  

Inzicht in de status van facturen

Een betalingsherinnering is iets anders dan een aanmaning. Die is namelijk heel anders van aard. Voor de klant volgt een laatste mogelijkheid tot betaling en anders wordt de zaak overgedragen aan een incassobureau. Terug naar de betalingsherinnering. In Yoobi is het zo geregeld dat je snel en eenvoudig de status van de factuur en de betaling inziet. De software geeft automatisch een betalingsherinnering na het overschrijden van de betaaltermijn. Ook dat zie je terug in het systeem en je hoeft zelf geen extra handeling meer uit te voeren, een snelle controle en 1 muisklik en het is geregeld. Nog enkele tips:

  • Verstuur de betalingsherinnering 2 dagen nadat de betalingstermijn is verstreken;
  • Zorg in de tekst bij de herinnering voor een vriendelijk en toch duidelijk betaalverzoek;
  • Factureer op jouw manier en start met online facturatiesoftware waarbij het proces volledig is geautomatiseerd.

Flexibel en snel factureren

Automatisch factureren bespaart tijd en geld. Laat je medewerkers en afdelingen slim samenwerken aan facturatie via een online facturatieprogramma. Facturatie met Yoobi verloopt efficiënt, soepel en foutloos. Oók voor het aanmaken van herinneringen. Krijg grip en inzicht op alle onderdelen die belangrijk zijn in het facturatieproces. Van automatisch factureren tot debiteurenbeheer. Yoobi helpt je verder met een gestroomlijnd facturatieproces.

Benieuwd?

Benieuwd of onze facturatiesoftware bij jouw bedrijf past? Maak kennis met onze facturatiesoftware en krijg grip op je facturatieproces: van automatisch factureren tot debiteurenbeheer. Vraag direct een demo aan of neem contact op met ons salesteam op 0181-697670.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor