Selfbilling

Ingehuurde krachten? Maak gebruik van selfbilling

Als je als bedrijf veel werkt met ingehuurde krachten, zoals zzp’ers en freelancers, wil je dat zij het werk goed uitvoeren. Daar beloon je ze immers voor. In veel gevallen stuurt de ingehuurde kracht binnen een afgesproken periode een factuur naar het bedrijf. Waar de financiële afdeling de factuur verwerkt en zorgt voor de uitbetaling. Die factuur moet je altijd checken en nalopen. Wat nou als je de factuur zelf opstelt en je de externe kracht deze laat goedkeuren? Dan weer je zeker dat de factuur correct is.

Nieuwe manier van factureren

Wil je op deze manier factureren dan praat je over selfbilling of reverse billing. Dit is ook een module binnen de modulair opgebouwde software van Yoobi. Handig voor bedrijven die veel samenwerken met betaalde ingehuurde krachten. Met selfbilling heb je controle over de facturatiestroom van deze professionals. Zie het zo: selfbilling is een facturatieproces waarbij jouw financiële afdeling een factuur opstelt voor de ingehuurde kracht. Ofwel, de externe krijgt van jou zijn eigen factuur en hoeft deze zelf niet te maken. Je neemt het werk uit handen voor de ingehuurde kracht én weet zeker dat je met de juiste gegevens aan de slag gaat. In 1 keer een correcte factuur.

Voordelen selfbilling facturatie

Als je eenmaal bekend bent met selfbilling facturatie voor ingehuurde krachten, wil je niks anders meer. Het werkt simpel, snel en biedt bedrijven veel voordelen:

  • Je werkt altijd op een uniforme manier;
  • Je bent geen tijd kwijt aan correcties;
  • Ingehuurde krachten krijgen sneller betaald;
  • Jouw financiële afdeling heeft beter overzicht;
  • Selfbilling facturen voldoen aan de eisen van de belastingdienst.

Werken met veel ingehuurde krachten betekent automatisch dat je facturen ontvangt die je moet verwerken. Met selfbilling of reverse billing draai je het facturatieproces om. Je factureert namens de ingehuurde kracht aan jezelf. Bij Yoobi zien we dat vooral detachering- en consultancybureaus met meer dan 50 zzp'ers voor selfbilling kiezen.  

Minder werk aan factureren

Bij selfbilling worden de facturen vooraf gecontroleerd, gewoon intern door de financiële adeling. Hierdoor verminder je het aantal correcties, creditnota’s en werk je altijd met de juiste gegevens op basis van de gemaakte afspraken. Het resultaat is dat de financiële afdeling en externen minder tijd kwijt zijn aan het facturatieproces. Ook leuk: het betaalproces verloopt soepel en snel. Let er wel op dat je altijd 'factuur uitgereikt door afnemer' duidelijk vermeld op de facturen die je stuurt via het selfbilling principe. Vooraf dienen alle partijen akkoord te gaan met deze verwerking van de facturen. Iedereen blij, ook de Belastingdienst die deze methode heeft goedgekeurd.

Yoobi Selfbilling

Selfbilling is tegenwoordig mogelijk binnen verschillende software oplossingen. Yoobi is daar 1 van: Yoobi is modulaire software en dit houdt in dat je zelf jouw gewenste pakket samenstelt. Selfbilling is een aanvulling op onze Facturatiemodule. Yoobi Selfbilling is dan ook alleen beschikbaar wanneer je gebruik maakt van onze facturatiesoftware. Met Selfbilling maak je zelf de facturen voor betaalde ingehuurde krachten. Ontdek het zelf met een vrijblijvende demo. Neem direct contact op met onze specialisten.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor